Vrienden van het NIO

                                            Voor “Vrienden van NIO” hanteren wij de volgende algemene criteria:
                                                    – onderschrijven van de NIO-Visie,
                                                    – werken in een of meerdere van de NIO-leefdomeinen,
                                                    – hebben een nuttige functie en meerwaarde voor NIO en/of de NIO-organisaties.

Stichting Thuisgekookt

Genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd én je buren beter leren kennen? Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor hulp bij de warme maaltijd en gezellig sociaal contact.

Elke dag een verse, warme maaltijd op tafel: het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms maakt de leeftijd het lastig om elke dag te koken, of spelen gezondheidsproblemen iemand parten. Stichting Thuisgekookt koppelt daarom vrijwillige hobbykoks die graag wat extra’s koken aan buurtgenoten die wel wat hulp rondom de warme maaltijd kunnen gebruiken.

Inmiddels hebben ruim 300 thuiskoks zich in Den Bosch bij Thuisgekookt aangesloten. Zij koken vrijwillig, tegen de kostprijs van de ingrediënten, voor een buurtgenoot en komen het vaak ook nog brengen! Door middel van een uitgebreid intakegesprek kijkt Stichting Thuisgekookt of er een thuiskok in de buurt zit die goed bij de (dieet)wensen van de aanvrager past. Zo hopen we niet alleen te helpen met een warme maaltijd, maar ook met gezellig sociaal contact met een buur.

Ken of ben jij iemand die de hulp van een thuiskok uit de buurt zou kunnen gebruiken? Je kunt voor vragen of een aanmelding altijd bij ons terecht op www.thuisgekookt.nl of via 085-0608768